torsdag 31 mars 2011

Nykomlingar

Mitt olivträd från förra veckans trädgårdsmässa har fått en fin plats vid fönstret. Jag hoppas verkligen det tar sig och börjar trivas. Något som verkligen tar sig är mina frön: gul & grön zuccini och majs växer så fint i mitt badrum just nu. Jag släpper inte in vad som helst i mitt nya, fina badrum, med det finns faktiskt ingen bra plats för alla mina planteringskrukor och jag tror att de gillar fukten i badrummet för det växer så det knakar. Hoppas bara inte att det tvärvänder och de börjar bli kinkiga.... Jag vet hur det är varje år, mina höga förväntingar brukar gå i kras men skam den som ger sig. I år så....

fredag 25 mars 2011

Nordiska Trädgårdar 2011


Så har man betat av årets stora trädgårdsmässa. Ett vårtecken men mässan var "så där" tycker jag. Inspirerande miljöer var det ont om. Dock fanns det mängder av prylar och växter till försäljning och nytt för mig var att även vintage butikerna hade flyttat in på trädgårdsmässan. Vet inte riktigt hur jag ska få ihop fina sjalar och tunikor tillsammans med hårt arbete med spaden men det kanske är samma målgrupp... Jag kom i alla fall hem med ett litet olivträd som jag hoppas kommer att trivas hemma hos oss. Så var det helg igen, fasligt var det springer på. Helgen blir lugn. Det vankas snö och kallt väder igen så kanske blir det en god bok framför brasan. Trevlig helg till er alla!!

måndag 21 mars 2011

Växtkraft



Med de här fantastiska vårdagarna riktigt kliar det i fingrarna att sätta igång med odlings säsongen! Och igår gick startskottet: pelargonierna fick ny jord i nya krukor och fick flytta in i huset för att kunna komma igång ordentligt. Och frön införskaffades och de små såkrukorna fylldes med majs, pumpa och zuccini och även de får i år bo inne i huset tills de tar sig. Som jag sagt tidigare ska säsongen 2011 bli fokus på trädgård och jag är så peppad! Nästa vecka är det stor trädgårdsmässa och ett besök är inplanerat.

söndag 20 mars 2011

Marrakech


Jag fick möjligheten att fly vardagen och har tillsammans med fem väninnor upptäckt Marrakech! Marrakech upplevs i våra ögon som väldigt exotisk och vi blev väl omhändertagna hemma hos svenska Maria och hennes marockanska make i deras riad. Att utöver detta få shoppa loss i sauken höjde resan till toppnivå. Våra shoppingkassar fylldes av söta skor och tofflor, vacker keramik, toffsar, träsnidade föremål, i mitt fall ett vackert schackspel till soffbordet, kryddor, mandelolja... samtidigt som man vandrar runt bland vackra byggnader, de flesta med en innergård med himlen som tak. Nu har inredningsidéerna börjat poppa och visst skulle det vara fint att sätta lite orientalisk touch på uteplatsen i sommar??