söndag 30 januari 2011

Sitter här helt rosig om kinderna efter en helt underbart, fantastiskt härlig dag. Vissa dagar är bättre än andra, helt klart. Började dagen med en förmiddags tur i skidspåret med kära maken och lilla O och trots lite isiga spår var det lagom varmt väder och gnistrande snö. Hem för en snabb lunch innan lilla O och jag snörde på skridskorna och gav oss ut på isarna i strålande solsken. Solen riktigt bländad och jag tror att jag tog in mängder av A-vitamin, det kändes så i alla fall. När vi tröttnat på skridskoåkandet gick vi upp till strand cafét där man kunde sitta utomhus i solen. Någon sa att det var 13 grader varmt så vi satt och mös, drack varm choklad med vispgrädde och åt Macarons, sååå goda!! Det var nästan så man somnade där i solen så nu avslutas kvällen med ett glas rött innan kvällens höjdpunkt, Solsidan börjar. I morgon ny vecka igen!!

fredag 28 januari 2011

Mod

Bild lånad från nätet men vet inte vem ägaren är....
Idag har jag gjort något modigt, det har jag faktiskt. Trots att jag har ett riktigt bra jobb så har det inte känts 100% engagerande utan jag har gått lite på halv fart den sista tiden vilket resulterat i frustration för att jag inte känt att jag fått utnyttja hela min kapacitet. Så idag sa jag upp mig, så där bara, mitt på gatan när jag gick med min chef. Och det känns såååå bra. Vad jag ska göra vet jag inte riktigt men jag har 3 månader på mig att fundera under min uppsägningstid. Och egentligen så vet jag ungefär vad jag vill och nu kommer det att bli möjligt att realisera detta. Jag är riktigt stolt och det känns SÅ bra!! Och massor av hejar rop har jag fått av fina vänner och kollegor. Så där ja, och det var inte så svårt heller. Trevlig helg alla!!

tisdag 25 januari 2011

Kreativa idéer

Jag blev så nöjd med mina nya lampor då jag fyndade lampfötterna på loppis och spray målade dem med pionoblank svart färg! Lampskärmen från den lampa som är helt klar kommer från Tine K. Mitt i livet går många tankar åt till vad man egentligen vill göra om dagarna. Jag har ett fantastiskt roligt jobb men ändå.... man kanske kan fylla dagarna åt något helt annat som är ännu roligare. Ibland funderar jag också på att gå ner i tid och frigöra en dag i veckan åt mer kreativa saker. Jag föreslog här om dagen att vi skulle dela av vårt dubbelgarage och göra en ateljé av halva delen. Där skulle jag kunna spendara tid vid ett stort bockbord och förädla lampor, speglar och andra möbler. Binda kransar till jul eller helt enkelt bara ha en plats att vara när man ska måla eller fixa.... Vi får väl se vad som händer med den idén.

lördag 22 januari 2011

Ut med vintern, in med våren

Nu har jag i alla fall vår inom hus :-) Ut åkte pälskuddarna och pälsfilten i soffan och in kom rosa sidenkuddar och vita ullplädar - det är ju trots allt lite kyligt fortfarande. På fönsterbrädan står krukor med rosa Primula och Pärlhyacinter i grupp och på borden krispiga Tulpaner. Det känns redan att våren är i antågande, sakta men säkert. Det blir ju trots allt ljusare nu i slutet på Januari. Det har pysslats en hel del här hemma och så fort mina projekt är klara ska jag visa upp. Bland annat har jag fyndat höga lampfötter på loppis som har piffats till och blivit riktigt bra. Måste hitta fina skärmar till mina nya lampor så ska jag visa upp mina skapelser. Ha en härlig helg!!

torsdag 6 januari 2011

Trettonhelg

Några jobbdagar och så helg igen, härligt!! Nu börjar julblommorna hänga och städning känns behövd så den här lediga dagen kom lägligt. Har städat bland alla kort på datorn och sorterat in dem i mappar och skickat en bunt på framkallning. Även om de flesta korten ligger på datorn vill jag ha klassiska fotoalbum då det blir som dagböcker. När man tycker att åren rusar på är det roligt att gå tillbaka och se framför allt på barnen hur de växt, att komma ihåg allt man gjort och återuppleva reseminnen. Har bokat flyg till sommarens semester som i år kommer att gå till Italien - Viva Italia!! Funderar på om man ska ge sig ut i skidspåret idag eller helt enkelt ha en riktig "hemma-dag", hmmm... tar en kopp kaffe till och funderar. Ha en härlig Trettonhelg!

söndag 2 januari 2011

GOTT NYTT 2011


Avslutningen på det gamla året och inledningen på 2011 blev en annorlunda upplevelse då familjen firade det nya året på pensionat. En plats där traditioner levde vidare år efter år och därmed skapade känslan av att tiden stått still. Boken "Klassiska hotell och äkta pensionat" är en riktig skatt där man kan hitta många pärlor i vårt vackra land och det gav verkligen mersmak till att fortsätta upptäckandet. Vår nyårs helg fylldes av härlig längdskidåkning för hela familjen, lyxen av att få sätta sig vid dukat bord efter att gång-gången slagit och äta god, hemlagad, gammaldags mat. Det var länge sedan jag åt fiskmousse gjord på gädda och lax, murkelsoppa, helstekt kalkon med mängder av goda tillbehör.... GOTT NYTT 2011 till alla!! Ser med spänning fram mot ett nytt spännande år.