tisdag 19 oktober 2010

Hösten är här

Bild lånad från Zandwoort
Idag gjorde sig verkligen hösten påmind, hua!! Skönt att komma in och låsa dörren bakom sig och kura i soffan. Det går fort nu, stormsteg framåt och bara en månad kvar innan julmånaden. Jag både vill och inte vill att det ska springa på så snabbt men November är inte min favoritmånad precis så just den månaden får gärna försvinna i ett huj. Saker och ting har verkligen kommit på plats här hemma. Det är någon list här och där sedan köksrenoveringen som inte är på plats men i övrigt är det faktiskt klart. Men pyssla kan man hålla på med hur mycket som helst och där finns det flera projekt som står i startgroparna. Usch, nu måste jag faktiskt ta mig ur soffan och åka och hämta lilla O så ha det bra i höststormen!

söndag 17 oktober 2010

Musten avhämtad

33 liter härliga flaskor must blev det av mina 60 kg äpplen, så gott!! Det är roligt för det finns flera lokala musterier lite här och var och många tar sig verkligen tiden att lämna in sina äpplen. Det är för sorgligt när man ser trädgårdar där fina äpplen bara får falla till marken och ruttna bort. Och lika galet är det när man går till ICA och hittar importerade äpplen från andra sidan jordklotet, det gör mig faktiskt riktigt arg! I helgen har jag fyndat perenner för halva priset och fyllt på rabatterna både här och där. Nästa helg måste jag vika en hel dag för trädgårdsarbete för det är så mycket som jag vill hinna göra innan vintern kommer. Har mängder av växter som stått i krukor på altanen som måste ner i jorden och mina buxbom klot måste jag plantera i innerkrukor. Detta för att de fina glaserade krukorna inte ska riskera att spricka under vintern. Ha en bra vecka!!

måndag 4 oktober 2010

Diskmaskinen på plats, äntligen!!!

Vilken överraskning! När jag kom hem idag hade snälla snickaren varit här och installerat vår diskmaskin. Den är så välkommen och visst blev det bra tillsammans med spisen! Under spisen är det än så länge ett hål för det ska in en låda där för bakplåtar etc. som måste införskaffas på.... just, det IKEA! Vi måste alltså dit igen!! Men det blev riktigt bra med den nya diskmaskinen trots att vi hade planerat en inbyggd så slutet gott, allting gott. Nu puttrar jordärtskocks soppan på spisen, mums!! Helgen viktes åt jakt efter äpplen på Blocket och jag lyckades samla ihop 60 kg. Nu bär det snart av till det lokala musteriet för att utvinna äppelmust. Det blir kul!!