onsdag 30 juni 2010

Semester!!!!!!

Trots att jag haft mycket ledighet även under juni månad så börjar semestern "på riktigt" idag. På jobbet hade vi en mysig sommar avslutning med pick nick som innehöll Moet-Chandon, mmmm.... I like.....!! Nu är jag ledig hela juli och den 2 augusti drar jobbet igång igen men eftersom jag fått lite försmak nu i juni så har jag blivit fullkomligt övertygad över att det blir bra så nu kan jag njuta av semestern fullt ut. Till helgen ska mellan sonen konfirmeras och ikväll var alla föräldrar inbjudna på en liten gudstjänst på bryggan med hela havet bakom, magiskt!! Igår fick jag några klokord från yogastudion: Sinnen är som fallskärmar, de måste öppnas för att de ska fungera. Så se till att öppna alla sinnen och njut av försommaren.

tisdag 29 juni 2010

Äntligen nytt kök

Med så mycket ledig tid som jag har haft den sista tiden tog jag tillfället i akt att starta upp projektet "nytt kök" och nu börjar det verkligen börja närma sig.... Efter research var det bara att konstatera att IKEA ändå är outstanding och det är inte ekonomiskt försvarbart att köpa köket någon annan stans. Deras ritprogram är riktigt kul och jag ägnade många timmar åt planering. Därefter har jag suttit 5 timmar på IKEA med deras personal som har hjälpt mig ytterligare med idéer, material val, ritat mått beställda bänkskivor etc. Köket är Lidingö med massiva ek skivor. Det nya köket vrids helt om så att vi får bänkar framför fönster, en mängd olika "stationer" så att många kan jobba i köket samtidigt, ordentligt med arbetsytor... Nu kan jag inte göra det bättre så det utifrån bästa förmåga så hoppas verkligen att det blir bra. Vi kan inte installera köket förräns till hösten men IKEA höjer priserna i juli och vill därför få in beställningen redan nu. Alla våra vitvaror sjunger på sista versen så det är verkligen dags!!

onsdag 23 juni 2010

Midsommarfirande

Det är tryggt med traditioner! Midsommar är just en sådan tradition där vi redan innan vet vad som gäller. Vi vet var vi ska vistas, vilka vi ska fira med, vad vi ska äta och hur dagen kommer att fortlöpa för så har det varit de senaste 19 åren och det känns bra! Riktigt bra! Dessutom tror jag barn mår bra av traditioner, det skapar trygghet. Fram för mer traditioner, sedan behöver det för den skull inte bli tråkigt! Det finns möjlighet till variation innanför ramarna och just nu funderar jag på vad jag ska piffa till grillmiddagen med för bidrag. I år grillar vi oxfilé så någonting lite extra skulle jag vilja komma på, hmm... får surfa runt lite på nätet för inspiration. Önskar alla en riktigt trevlig midsommarhelg!!!

tisdag 22 juni 2010

Det finns ett hus, långt, långt bort....

Jag har precis besökt ett riktigt gammalt hus från 1850-talet som riktigt andas historia och gamla minnen. Det är min mammas barndomshem som jag inte har besökt på 16 år och nu var det ett kärt återseende att besöka det gamla huset igen. Mycket var sig likt, tiden hade dock satt sina spår på vissa ställen men helt fantastiskt att huset står där det står trots att ingen bott där "på riktigt" på 20 år. Jag och mamma hann inte vistas mer än 30 minuter i huset förrän sopkvastarna var framme och vi satte igång att möblera för att få allt trivsamt. Det tog 4 dagar men det var roligt. Det är konstigt det där med rötter och hur man är bunden vid sin egen historia. Jag har vistats alla mina barndoms somrar här och någonstans kändes att huset var viktigt för mig. Tyvärr ligger det långt borta, i ett annat land, men vi ska nog försöka få till en resa dit nästa sommar igen. Man ska vara rädd om sin historia.

torsdag 10 juni 2010

Den blomstertid nu kommer....

Så var då ännu ett läsår avklarat. Vi konstaterade att det var 8:e året på samma skolgård, med samma arrangemang, i princip samma föräldrar men alla ännu ett år äldre... Men det är vackert med skolavslutningar och det är fullt nödvändigt med solglasögon, trots mulet väder, då jag är så fruktansvärt lättrörd. I år var det extra speciellt då lilla O lämnar lågstadiet och sina fantastiska fröknar. Men fröknarna sa, man ska vara glad och tacksam över den tid man har fått tillsammans och nu måste man blicka framåt, och det är helt sant. Efteråt åkte några föräldrar och barn ner till cafét vid stranden och det var trevligt. Till eftermiddagen ska vi på studentuppvaktning och det är första gången kompisars barn tar studenten så det är också speciellt. I morgon är det dags igen för nästa student uppvaktning så firandet går verkligen i ett. Lycka till alla nybakade studenter och trevlig sommarlov till alla skolbarn!!!

lördag 5 juni 2010

Båtsäsongen invigd

Nu är det sommar på "riktigt". Första båtturen med picknick på en ö är avklarad och trots ganska mycket blåst, lite kyliga vindar så var det mysigt på varma klippor om man hittade en plats i lä. Veckan har varit full av nya intryck efter att ha börjat på nya jobbet i tisdags. Men det känns redan riktigt bra och jag är helt övertygad om att jag kommer att trivas. Vilken lättnad. För visst var det lite pirrigt första dagen. Tänk om jag skulle ångra mig!! Men icke, det här blir toppen. Ha en trevlig helg!!!