fredag 30 april 2010

Trädgårdsplaner, forts.




Bilder från odla.nu, greenhouse.com, aftonbladet.se
Mari på Nordingården gav mig växthusdrömmar när hon kommenterade mitt inlägg om fröerna. Visst vill man ha ett växthus, både för att de är så fantastiskt vackra, man skulle kunna inviga våren tidigare och förlänga hösten samt naturligtvis också odla fantastiska växter där. Har så svårt att få mina tomater att trivas men ett växthus skulle definitivt göra susen. Det är så mycket jag vill göra nu på våren men eftersom jag ligger här där jag ligger blir det mest funderingar men det är bra det också. Det är bra att fundera "ett varv till" innan man ger sig kast med sina projekt. Jag kan ligga här och rita odlingskartor, göra projektplaner, målformuleringar... nej, nu är jag visst fast i jobbet igen :-) Ha en trevlig Valborg! Själva eldar vi i eldningstunnan på tomten i år, det är ungefär så långt jag kan ta mig ut.

onsdag 28 april 2010

Akleja Winky Double Appleblossom


Nu gör jag det igen!!! Varför går jag på det varje år, det här med fröer!! Fast, till mitt försvar, i år har jag mer tid än någonsin. Igår opererade jag min fot och nu ligger jag här hänvisad till soffan med foten i högläge så visst skulle jag kunna ta hand om och bevaka några små krukor med frön. Förutsättningarna i år är därför bättre än någonsin. Jag köper mina fröer från Jenny på nätet och har fastnat för Akelejan Winky Double Appleblossom, bara namnet är oemotståndligt!!

onsdag 21 april 2010

Fönsterspröjs


Bloggvärlden är fantastisk informationskanal!! Nu har jag precis lärt mig att man kan bygga egna fönsterspröjs från Lundbergs: Jag vill jätte gärna spröjsa våra fönster men trodde att man måste gå på lösa med clips men det här är ju MYCKET bättre!! Lite pyssligt i och för sig, men ändå, TOPPEN!!

Aprilväder



Bild lånad från country homes
Brrr.... vilket väder. Nu måste man elda rejält för att få upp värmen i huset efter att ha dragit ner elementen när vårsolen kom. Snöflingorna yr i luften så jag tycker synd om mina stackars plantor i krukorna där ute. Men det är väl normalt aprilväder kan jag tänka. Nu går jag i nedräkning och först igår började allt som händer komma i fatt och jag börjar inse att jag ska lämna mina fantastiska kollegor på tisdag. Men jag vet att jag kommer att få nya, men ändå... På tisdag kommer jag även att operera min fot så hela maj planerar jag ligga i soffan och titta på härliga filmer och läsa bra böcker och det riktigt längtar jag efter, verkligen.... Bara foten inte kommer att värka allt för mycket så är det riktig, riktig lyx.

söndag 18 april 2010

Happy Birthday




Bilder från Pottery Barn
Nu har kära maken firat den största födelsedagen av dem alla och allt gick fantastiskt bra! Min lilla mamma och jag fixade och donade och lagade mat i två dagar och det blev riktigt bra och det känns som om gästerna var nöjda och glada och trivdes bra. Maken är mer än nöjd så nu är det bara att pusta ut. Nu jobbar jag 7 dagar till på mitt jobb innan jag lämnar in passerkortet och jag tror inte riktigt jag har förstått ännu då det är sjukt mycket att göra de här sista dagarna. Men det känns fortfarande bra och i veckan ska jag nog titta in hos mina nya kollegor och hälsa på en stund. Ha en fantastiskt bra vecka ni alla.

onsdag 14 april 2010

Home sweet home

Vilken vecka!! Kom hem från en fantastisk och aktiv semester i Egypten igår och är full av intryck!! Vi har snorklat, somliga har dykt med tuber, kört jeep i öknen, ridit dromedar, besökt beduiner, tillbringat en dag i Kairo och sett pyramiderna, mumier, fantastiska skatter från Faraoerna, handlat i bazarer och naturligtvis solat och badat massor... Och kan man tänka att när vi åkte så snöade det flera centimetrar och en vecka senare så är allt simsalabim borta!! Helt otroligt. Nu ska jag njuta av alla semesterbilder och minnen. Det är mycket att smälta. Ha det bra alla!!

lördag 10 april 2010

Trädgårdsplaner

Bild från Homes & Gardens
Nu fullkomligt längtar man ut i trädgården och att få börja inreda sina trädgårdsrum. Varje år blir det i alla fall hos mig annorlunda och planerna är enorma under försäsong. Sedan blir det väldigt sällan som man tänkt sig: de där fröna blir inte en hög, vacker blomster prakt, det har nog faktiskt aldrig hänt så VARFÖR går jag varje år loss på alla fröpåsar!! I år ska det inte ske, nej hellre köper jag färdiga plantor och det ska vara MÅNGA plantor för att ge effekt. I år har jag fått en idé om att bygga ut vår nedre altan längre ut över gräsmattan. Den del av gräsmattan som huset skuggar blir ändå aldrig grön och fin så istället vill jag ha ett stort trädäck med planteringar mitt i, alltså stora hål för plommon- och äppelträd och andra buskar och växter. Tror att det skulle bli riktigt bra men det tål att tänka på. Kanske blir ett projekt för nästa år...

onsdag 7 april 2010

Det där med vita golv

Jag tröttnar aldrig på att titta på denna typ av rum med vit målade golv och vita väggar och golv. Visst är det vackert för ögat men jag är ändå skeptisk till om det är så himla praktiskt med de där vita golven. Jag kan bara se framför mig hur vovven rusar in och ruskar på sig och alla svarta gruskorn lägger sig som flugprickar överallt... Jag som redan idag får stressattacker av daglig städning skulle nog få ett nervsammanbrott, helt ärligt. Men snyggt är det att titta på, det går inte att säga någonting om.

måndag 5 april 2010

Njutningsfull påsk

Bild från house & homes
Vilken njutningsfull påsk helg!! Så gott vi har ätit, varit ute hela dagarna i trädgården, eldat och tömt garaget på skräp och kört till tippen, planterat penséer och på kvällarna stupat i säng efter all frisk luft. Helt underbart så det blev en liten chock med bakslaget idag. Inom loppet av ett par timmar hade det lagt sig flera cm snötäcke, igen!!! Nu vågar jag knappt säga det men jag är ändå en lyckans ost för nu dröjer det inte allt för länge innan vi far vi söder ut och möter riktig värme. Så snart går tankarna kring vilken bikini, vilka sommarklänningar och var är mina solglasögon? Visst är det fint med alla tavlor med de svarta ramarna? Foton ger personliga hem, det gillar jag! Hoppas ni alla haft en lika härlig påsk som jag!!