söndag 28 februari 2010

Marlene Birger





Fick syn på ett reportage om kläddesignern Marlene Birger när jag satt och bläddrade i senaste Sköna Hem när jag satt i ett väntrum i veckan. Henne gillar jag, både kläder och inredning. Tycker att det är jätte fint när hon grupperar tavlor så som hon gjort både i sovrummet och över skrivbordet. Den karamellen ska jag suga på.... Läs mer i Sköna hem. Happy Sunday!! Idag är det keramikkurs igen. Gjorde en jätte fin skål förra gången som jag hoppas är bränd till denna gång.

fredag 26 februari 2010

Min dag


Bild från: www.architecturaldigest.com
Den här helgen är det "min" helg, jag är barnsligt förtjust i att fylla år :-) I år firar jag med en ruskigt dyr klippning på en extremt trendig salong. Var där i morse, full av förväntan, och jag blev faktiskt nöjd. All inredning var i betong, musiken pumpade högt ur högtalarna så man kunde inte prata med frisören vilket passade mig bra och vid shampooneringen fick man titta på en extremt konstig film på en stor videoskärm. Men min frisör var jätte duktig så min förväntan uppfylldes. Ikväll går vi ner på den lokala restaurangen med vänner och äter en god middag. En perfekt födelsedag för mig!! Trevlig helg!!!

söndag 21 februari 2010

Snöskottning, igen!!




Igår var nog varenda kotte ute och skottade många timmar så det var nog många som ville dra täcket över huvudet i morse när man tittade ut och såg att det fanns minst lika mycket snö igen att skotta. Hur gör gamla och folk med ryggont etc för att klara den här vintern. Idag ägnade vi 4 timmar åt skottning och då var vi ändå flera stycken. Och kallt som sjutton är det också!! Nej, nu måste vi väl ändå ha nått kulmen på denna vinter....

fredag 19 februari 2010

I väntan på stormen....


Fina bilder från Slettvoll
Vilken dramatik vi lever i nu!! Löpsedlarna varnar folk för att gå utanför dörren så det känns bra att ha hela garaget fullt med ved och kylskåpet fullt. Idag har jag haft en efterlängtat möte med Hemfrid. Nu går jag på säkra kort och anlitar ett proffs och jag tycker faktiskt att de uppfyllde förväntningarna så nu är det bara "upp till bevis". De har utlovat en hel städkår första gången som ska storstäda hela huset överallt (!!) Jag ser framför mig hur en hel armé arbetsmyror väller in i huset med moppar och trasor... Hunden fick tydligen inte vara hemma vid detta tillfälle och det kan jag ju förstå. Och så har vi snickaren som ringer flera gånger om dagen varje dag denna vecka. Jag är en riktigt jobbig kund och har kontrollmätt allting och får det inte att stämma med hans uträkningar... men jag tror att han förstår att jag bara är engagerad och vill att det ska bli rätt. Hela familjen snörvlar verkligen så vi ska nog ligga nerbäddade framför öppna spisen stor del av helgen. Hostmedicinen vi fick ut i tisdags är redan slut men den snälla doktorn ringde in nytt så nu ska vi nog tillfriskna. Trevlig helg alla!!

onsdag 17 februari 2010

Min absoluta favorit




Bilder lånade från Traditonal Homes
En kär kollega på jobbet och jag stod och diskuterade inredning vid kaffeautomaten här om dagen och döm om vår förvåning då vi båda var oerhört förtjusta i filmen med Diane Keaton och Jack Nicholson som har den engelska titeln: "Something's gotta give" bara för att filmen utspelar sig i ett fantastiskt beach house någonstans i U.S.A. Det är en fullkomligt underbart fin inredning med mörka trägolv och vita textilier och trädetaljer. Jag är helt såld på detta!! Här är några exempel. Mitt projekt med elementskydden går framåt. Jag fick allt uppmätt i helgen och har nu fått en offer som var ok, det blev rätt dyrt trots allt för det är rätt många fönster. Men det är säker 1/2 av priset från vad det skulle kosta om vi köpt från Lundbergs som är riktigt dyrt!! Vi ska nog komma överens om priset så att vi får det klart. Kommer bli ett riktigt lyft!!

fredag 12 februari 2010

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag kommer ganska lägligt i kalla februari då det passar bra att sprida lite värme och omtanke till nära och kära. Helgen är efterlängtad och blir för övrigt ganska lugn. I morgon ska vi gå och se Avatar som alla pratar om. Vet inte hur jag missat denna film men jag hörde titeln först för ett par veckor sedan och trodde först att man pratade om en opera (!!) Så uppdaterad var jag :-) Sitter just nu och väntar på snickaren som ska komma och mäta upp för elementskydden och lämna offert, det blir intressant vad han kommer fram till för pris. Sedan blir det dags för härligt fredagsmys! Jag funderar på att gå med i FaceBook gruppen "vi som älskar fredagsmys" - det är verkligen min högstund under veckan. Trevlig helg på er alla!!

onsdag 10 februari 2010

Elementskydd

Bild från lundbergs.se
Elementskydd har stått på fixarlistan länge men det är så dyyyyrt om man ska ha det överallt. Vi köpte ett Lundbergs för ett par år sedan men sedan har vi inte prioriterat att fixa resten då det är så många!! Men tack vare nätet så googlade jag fram ett litet snickeri som har specialiserat sig på elementskydd och som skickade en ungefärlig offert till ett riktigt bra pris. Så nu kommer de på fredag och kontrollmäter och gör en exakt offert så får vi se var det landar. Man måste verkligen vara om sig och kring sig och leta alternativ.

fredag 5 februari 2010

Nätshopping är livsfarligt...

För 5 minuter sedan hade jag aldrig hört talas om KOS-stövlar men efter ett blogg-inlägg har jag blivit helt förälskad i dessa!!! Nätet är livsfarligt. Ser inte dessa stövlar helt underbara ut, helt i fårskinn!!! Med några enkla klick för 184 US Dollar är de mina.... Räknade snabbt ut att det är 1.300 kr, lite mycket pengar för ett spontan köp. Så här en fredagskväll med en härlig middag med vin bakom sig känns det klockrent, men jag ska nog vänta tills i morgon och tänka ett varv till. Undrar verkligen hur många spontanköp via nätet som ångras.... Det är fruktansvärt enkelt att shoppa loss på nätet....

Uppfräschning bastun

Bild lånad från lampor.nu
I morse stod en glad snickare i dörren och meddelade att han hade tid över för att ta tag i vår uppfräschning av bastun!! Kära maken stod precis på språng med 3 barn så han var väl inte överförtjust precis... VADDÅ NU!!! Men jag är glad att få det gjort! Vi byter ut bänkarna till nya, fräscha och täcker igen mellan över och under bänk så att man kan ha en lampa med mysbelysning under. Vi är en riktig bastufamilj och badar ofta så det här blir toppen!! Trevlig helg på er alla!!!

torsdag 4 februari 2010

Snö, snö, snöööööö....

Bild lånad från omfortable Home
Vilken morgon! Vaknade till trafikinformation om viltolycka, seriekrock och stillastående buss på vår väg mot stan... förstod att jag skulle bli sen och mycket riktigt! Sen fortsatte det, hade kundbesök och kunden hade åkt till mig och jag till kunden.... fick snabbt slänga mig i taxi och ta mig tillbaka.... fast sedan löpte dagen smärtfritt och trevligt men det var skönt att komma hem, in i värmen. Jätte läskigt med alla tak som kollapsar. Men till helgen ska det bli sol, längtar redan!!

tisdag 2 februari 2010

Virya yogan

Bild från min yoya studio
Det går framåt med yogan men det är ruskigt svårt!! Nu har jag gått 4 gånger och nu börjar rörelserna kännas igen och jag har verkligen förståelse för att man kan bli riktigt biten. Det är dock svårt att hinna med i vardagen men jag har siktat in mig på söndagar. Kanske kan man öva lite själv när man blir lite mer van. Jag tycker om att varje klass har ett tema och ett budskap. Igår var budskapet "tacksamhet" och det är helt fantastiskt att man genom sin andning, att gå in i sig själv kan få ro över sin rastlöshet och ha-begär. Gammal österländsk visdom.

måndag 1 februari 2010

Vår arrangemang



Bilder från Aftonbladet m.m.
Dags för keramikkurs igen och igår var det dags för glasering av assietterna. Nu är det verkligen spännande att se hur det blev. Jag hade bara 4 fat klara och valde att glasera två stycken aubergine färgade och två stycken rosa.... Sedan hann jag göra 4 assietter till som jag nog glaserar i benvitt och brunt tror jag. Nästa gång ska jag även göra ett stort fat i vit lera som jag ska glasera i vitt. Här tänker jag fylla upp med kiselstenar och plantera mängder av pärlhyacintlökar direkt i stenarna... Det blir vårfint!! Kreativiteten riktigt flödar.....