lördag 31 oktober 2009

Alla helgons afton

Idag tänder jag ett ljus för min pappa som skulle ha fyllt 75 år i år om han inte gått bort för 6 år sedan. Det var fint i kyrkan som vanligt denna dag. Det är nästan magiskt när alla lyktor lyser upp som över ett stort fält i mörkret. Ha en fin Allhelgona afton ni alla!!

fredag 30 oktober 2009

Fler kransar

Nu produceras här kransar för löpande band... Det är hur lätt som helst bara man kommer på tekniken. Bara att köpa halmstommar och bindtråd så går det lätt som en plätt.

Höstlovsutflykt






Idag var vi lediga från jobben och familjen har spenderat dagen på Kungliga Djurgården. Det var fullkomligt ljuvligt idag med sol, mängder av gula löv och frisk höstluft. Lilla O och jag började dagen på Skansen medan de stora killarna och kära maken gick på Titanic utställningen. Därefter lunchade vi på Rosendal vilket var trevligt. Köpte fina hyacintlökar som sakta ska få växa svalt för att bli klara till jul. En riktigt härlig dag!!

onsdag 28 oktober 2009

Vår dator är hemma!!!

Äntligen har vi fått fart på vår stationära dator som skadades vid ett åsknedslag i augusti!! Väntan har definitivt varit lång.... Men all "cred" till stora sonen som varit så duktig och bytt moderkort och uppgraderat alla progam. Jag har inte kunnat lägga över bilder från kameran till vår bärbara dator så nu ska här fotas för att kunna dokumentera renoveringen i badrummet!! Det är så härligt att ha dig tillbaka kära dator, den här är så mycket, mycket bättre!!! Filmen var förresten bra. Visste inte innan att den handlade om en bloggerska :-) Ha en härlig onsdagskväll!!

söndag 25 oktober 2009

Biodags

Det är inte ofta jag kommer iväg på bio men nu kommer syster min på besök från landsorten så då ska vi och mamma gå och se Julie & Julia, det ser jag fram emot. Det har varit en ytterst intensiv helg men härlig. Det har verkligen gått i ett: LÖRDAG: lassade bilen med skräp från renoveringen och lämnade på tippen-fortsatte ut i skogen på svampjakt, gick uselt, hittade knappt en enda lite svampusling, bläh-åkte istället och hämtade 1/2 gårdslamm från Möja på en gårdsbutik-stannade på hemvägen och fikade hos kära svägerskan-handlade middagsmat-stekte en lammstek som blev underbart god-avslutade kvällen med TV-kväll i soffan. SÖNDAG: innebandymatch kl. 9.00 med lilla O-långpromenad med kära maken och hunden-slet sedan i trädgården och flyttade om några Rhodedendron buskar och grävde upp några fula Tuijor medan kära maken målade fönsterfoder-snart ska jag och maken utmana varandra i en tennismatch -efterår iväg till byggvaruhuset och köpa penslar och titta på en ny toalett-ska sen försökta hinna sy en gardin, tycker att det behöver kompletteras med ytterligare en längd - och innan kvällen är slut måste jag skicka iväg några inbjudningskort för kommande kalas.... Phu!! Hoppas ni har haft det lite lugnare men i morgon blir det som sagt en lugn biokväll.

fredag 23 oktober 2009

Snart långhelg...



Bilder från Martha Stewart
Jag kan inte påstå att jag är så förtjust i Halloween men man kan plocka ut godbitarna från högtiden och dekorera med fina pumpor och ljus. Dock studsade lilla O och bästisen M iväg utklädda till varulv och någon slags ande när klassen har Halloweenfest ikväll så visst är det kul för de små. Snickarna har lyst med sin frånvaro hela veckan men en jätte duktig röris jobbade en hel dag med att montera alla kranar och det blev så fiiiint!! Idag har jag köpt "piff" grejer, dvs nya handdukar, badrumsmatta, tvålflaska etc. allt i plommonfärg. Det blir riktigt tjustigt till det vita och svarta kaklet och allt krom. I helgen ska vi nog jobba mest utomhus, elda i vår nya eldningstunna, kratta löv, plantera ut buskar som stått i krukor under sommaren så att de inte sprängs under vintern.... Ska försöka komma ut i svampskogen en sväng också, det finns fortfarande gott om trattisar rycktas det om. Ha en riktigt härlig helg allihopa!!!

söndag 18 oktober 2009

Höstpyssel

Åkte förbi favoritblombutiken och de hade gjort så otroligtvackra höstkransar!! En var gjort i svagt rosa nyanser med hortensia, kastanjer och röda potatisar!! Jag köpte halmstommar och åkte hem och gjorde min egen i stället. Den blev helt ok. Ska nog göra några stycken till.

Nya fönstret

Här går jag och väntar på att få tillbaka gamla datorn så att jag kan lägga ut egna bilder och så går det med hjälp av snälla sonen att föra över bilder via Bluetooth från mobiltelefonen i stället. Fråga mig bara inte hur det fungerar ???? Hur skulle jag klara mig utan mina tekniska söner :-) Här är nya fönstret. Det är hörnfönstret på högervägge som är nytt. Det har sin självklara placering där!! Vem kan tro att det satt en vägg där i förra veckan??

Snart klart !!!

Denna vecka har det verkligen gått undan och "att-göra-listan" har betats av snabbt och rappt - helt fantastiskt!! Badrummer är färdigkaklat, en vägg har fått liggande panel med breda tiljor som vi målat vita, det blev jätte bra! Taket är också klart, spont även där och har fått infällda spottar. Så i nästa vecka kommer röris och ska koppla på alla rör och voilá då är det inte långt kvar. Ska fota och lägga ut bilder men vår stationära dator är fortfarande på lagning efter åsknedslaget och det är den jag behöver för att kunna hantera bilderna.... Förutom badrummet har våra duktiga snickare bytt ut alla innerdörrar på nedre planet. Vi hade rollat de ursprungliga dörrarna vita när vi flyttade in och just då var det ett jätte lyft att gå från brunt till vitt men med tiden har jag saknat fabriklackade dörrar så nu sitter det fina, blanka spegeldörrar överallt. DESSUTOM satte snickarna även in ett nytt fönster mot viken vilket också blev fantastiskt bra. Så hela helgen har jag gått runt och myst över hur bra allt blev. Det var värt och kliva runt i byggdamm sedan i början av september. Ha en härlig söndag!!

lördag 10 oktober 2009

I keramikateljén

Bild lånad från Mateus.se
Åh, vilken dag!! Idag har jag och kära Å varit på endagars kurs i att tillverka stora fat i keramik enligt kavlingsmodellen. Vi förstod inte hur 5 timmar flög iväg medan vi stod och bankade leran, tummade, kavlade, formade och dekorerade och resultatet blev jätte fina fat. Hoppas de inte spricker i ugnen men det gör inte så mycket för vi har anmält oss till fortsättningskurs - 5 heldagar i vår! Då ska vi få lära oss ännu fler tekniker samt även glasera våra alster. Så förhoppningsvis behöver jag i framtiden inte köpa dyra Mateus fat utan jag kan göra mina egna :-) Ha en härlig lördagskväll!!

söndag 4 oktober 2009

Min egen "wine yard"

Gick runt i trädgården och höstpysslade mellan skurarna idag. Petade ner några Alliumlökar och vitlök. Läste att det är absolut rätt tid nu att plantera vitlök som ska skördas nästa säsong. Vår vinranka har blivit otroligt tät och fin i år, troligen för att jag klippte ner den rejält i våras och därför har jag inte ens sett att vindruvsklasarna har växt och frodats där under alla blad. Nu är klasarna helt perfekta och druvorna är t.o.m. större än förra året. Jätte roligt och vi kunde skördade en hel korg!! Nu går det inte att förneka att hösten är här fast med tanke på hur fantastisk September varit så känns det helt ok. Idag bakades det även kanelbullar, är det kanelbullens dag så är det. De blev jätte goda! Ha en fortsatt bra söndag!

lördag 3 oktober 2009

Björg jewellery

Stannade till vid en annons från om smycken då bilden var så fin och det visade sig vara en norsk smyckes smyckesdesigner som kallas Björg. Titta även på den annorlunda videon, kul!!