onsdag 30 september 2009

Sakta men säkert...


Bilder lånade från House to home
Det gäller att ha tålamod.... Vi är inne på 3:e renoveringsveckan och ligger fortfarande på nivå tätskickt!! Det låter ju helt omöjligt men det tar tid. Det ska torka, det är flera lager och jag hade dessutom beställt för lite kakel och leveranstid är en vecka.... Tiden går helt enkelt men jag har helt gett upp hoppet att ha rent hus i övrigt. Dammet sprider sig helt makalöst! Idag har jag istället koncenterat mig på att fixa flyg till mig och mina kära kollegor som ska hälsa på en f.d. kollega som flyttat till Madrid. Vi åker 11 stycken tjejer i vår, det blir fantastiskt roligt!!

söndag 27 september 2009

Höststädning i trädgården



Bild lånad från coxandcox.uk
Idag har det skett storstädning i trädgården och det var på tiden! Fick stor hjälp av äldsta sonen med att bära ut säckar och kratta ut barkmull, tro inte att det var gratis - avbetalning för inköpt MP3 :-) men det var till stor hjälp. Klippte bort vissnade blomstjälkar, tog ur krukorna och planterade ut växterna i trädgården istället. Står de kvar i krukorna är det stor risk att krukorna spricker under vintern och att rötterna fryser - det har jag lärt mig från tidigare vintrar. Pelargonierna har fått flytta in i nya krukor i trädgårdshuset. Har inte bestämt mig om jag ska låta dem vissna ner och stå svalt under vintern eller ta in dem i huset. Tycker att de behöver sådan tid varje vår att komma igen så det är inte riktigt värt det. Nu känner jag mig i fas med trädgården. Ska bara peta ner lite fler lökar, har bla. köpt Allium. Ska även inhandla lite härliga höstperenner när vi åker på höstmarknad om ett par veckor.

fredag 25 september 2009

Thanks God it's Friday!!!!!

Äntligen helg efter en intensiv vecka!! Börjar tröttna på allt gipsdamm men den som väntar på något gott.... Det går framåt i badrummet, men ganska så sakta.... Helgen ägnas åt diverse sportaktiviteter (inte jag!!) så det blir utomhus. Och är det inte helt magiskt att vädret består. Hur tur har vi inte i år, det är helt galet. Ha en härlig helg alla!!

onsdag 23 september 2009

Nya tag

Bild: noro.se
Äntligen är det full fart igen i badrummet. Idag är nya golvet lagt så jag antar att det är dags för klinkers i morgon. Det här är badrummsskåpet vi valt fast jag tog ett spegelskåp istället för enbart spegel även om jag tycker den här med hylla var fin. Det är alltför stor risk att alla pryttlar hamnar på spegelhyllan istället för i skåpet så det gäller att undvika alla fallgropar. Det lilla toalettbordet hade varit kul att ha men vi har ingen plats så det får jag klara mig utan. Allt kommer från Noro,

måndag 21 september 2009

Phu....

Phu.... efter en snabb visit på byggvaruhuset och beskrivning av min oro för avloppet blev jag lugnad av att i princip ALLA AVLOPP går ut i golvet så det funkar fortfarande utmärkt med det badrumsskåp som vi valt. Skönt, nu är allt på banan igen :-)

söndag 20 september 2009

Avloppsdrömmar

I natt vaknade jag upp och en tanke slog mig!! Hur går avloppsledningen från handfatet?? Den planerade badrumsmöbeln med handfat är vägghängd för att det är snyggt och för att det ska vara lättstädat men då måste ju avloppet gå i väggen.... Mycket riktigt, när jag tittade in i det kommande badrummet fanns ett färdigt förberett hål för avlopp i golvet så där sprack den planen. Måste ringa och avboka den beställda badrumsmöbeln och hitta ny lösning, typiskt!! Men VILKEN TUR att jag kom att tänka på detta så där mitt i natten. Konstigt det där....

Äppelskörd

Vilken härlig söndag!! En ljuvlig båttur under klarblå himmel med picknick på varma klippor! Skärgården är så dramatisk så här års. På ena sidan ön slår vågorna hårt mot klipporna medan man på andra sidan kan ligga och lapa sol i lä... Nu vet man aldrig om det blev årets sista båttur. Efteråt, när vi kom hem, plockade äldsta sonen och jag ner alla äpplen från äppelträdet och lindade in dem var och ett i tidningspapper och lade dem i korg inför sval förvaring under hösten. Imorgon är det måndag igen :-)

lördag 19 september 2009

Kran lycka ....

Hur kan man bli så lycklig av en kran ??? De är såååå fina våra nya kranar och jag är så nöjd över valet. De kom fint inlindade i små lyxiga tygpåsar för att inte bli repiga. Bilderna blev lite konstiga från Tapwells hemsida men man ser i alla falla att de är i gammal stil som kommer att bli jätte fina till badkaret med tassar. Och dessutom är klinkers till golv valt, blev grå/svart 15x15 och mindre plattor till duschhörnan för att få fall. På väggarna blir det vitt kakel med ojämn yta som heter "wave". Vi kommer även att ha liggande vit spont på vissa väggar. Nu är det bara hantverkaren som saknas :-)

Helgplaner

Bild lånad från Coastal Home
En härlig solig helg igen!!! Nu har alla vara badrumsgrejer kommit så nu måste kärra hyras så att vi får hem allt från byggvaruhuset. Måste även välja kakel och klinkers under helgen så allt är klart när vår snickare återvänder från semestern i nästa vecka. På grund av semesteravbrott har det inte hänt så mycket i badrummet denna vecka mer än att det är "primat" och golvvärmen är på plats så några steg framåt är det alltid. Ha en härlig helg!!

torsdag 17 september 2009

Öppet plan



Bilder lånade från living.com
Visst är det både charmigt och socialt med öppen planlösning men det har sina nackdelar! Igår kom jag hem efter en "vanlig" dag på jobbet med telefon, möten etc. och möttes av att surround systemet till hemma-bion var inkopplad till TV:n och programmet Simpsons och två tonåringar slängda i soffan. Då blir i alla fall en trött mamma galen. Jag har aldrig förstått det inköpet och jag har hotat med att klippa av sladdarna mer än en gång. Grrrr.... Fast när INTE elefanthjordar eller swichande flygplans ljud strömmar ut ur högtalarna så att hela huset vibrerar så är det väldigt trevligt att ha hela familjen runt omkring sig så överlag så gillar jag den öppna planlösningen mycket.

söndag 13 september 2009

Höstblomster




Bilder lånade från Zetas
Min favoritperenn är just nu rosa höst rudbeckia. Den är sååå fin och jag skulle vilja ha ett stort hav... Vi ska på höstmarknad i början på oktober där de säljer mängder av växter och då hoppas jag hitta dem. Zetas hemsida är helt underbar. Ger massor av inpiration!!

Höstpyssel


Bilder lånade från Martha Stewart
Återigen en underbar helg, vilket väder vi har!!! Kallas detta brittsommar?? Jag har t.o.m. badat men det var nog sista doppet för i år... Undrar om jag någonsin badad i september förut ??!! Det går inte att låta en sådan här helg passera utan ett besök i svampskogen och korgen blev ganska full även denna gång. Dessutom har jag och kära väninnan M varit på jakt i området efter frukt hos grannar som har för mycket och bett om att bli av med. Vi kom hem med en kasse med både päron och plommon, härligt!! Snickarna har på börjat badrummet men nu blir det tyvärr stopp en vecka p.g.a. semester, hmm... Så nu blir det vardagsliv med gipsdamm, sågspån och allmänt rörigt men det är som det är. Vi har valt all inredning så nu är det bara klinkers och kakel kvar att välja, kul! Vi ska även måla taket själva när snickaren ligger på stranden så det blir lite att göra på kvällarna men det är helt ok.

söndag 6 september 2009

Nyskördat!!

Nu frossar vi i polka-, gul- och rödbetor, kantareller, äpplen och plommon.... Jag har en stor korg i köket med alla dess grönsaker och det är både vackert och inspirerande. Igår plockade vi även majs och solrosor - så kul och man kan nästan inte sluta. Frysen fylls på mer så nu är vi redo för vintern :-) Konstigt det där att det ligger i människans natur att hamstra. Kära maken staplar ved för flera år framåt och jag fyller på frysen... Målningen går förresten utmärkt. Har bara en liten hörna kvar som ska bli klart nu på förmiddagen. Har även måla möblerna med mörk lack - det blir SÅ bra!!

fredag 4 september 2009

Ny sovrumsfärg

Ledig fredag och helg igen!! Just denna stund, fredag morgon när alla barnen kommit iväg till skolan och kaffet upphällt med morgontidningen är ljuvliga! Denna morgonen kryddades även med utmaningen att få ett urinprov på hunden som haft urinvägsinfektion. Hann med en sväng till veterinären när de öppnade och nu är hon friskförklarad, skönt! Det känns underbart att ha 3 härliga dagar framför sig och jag vet exakt vad jag ska göra. Efter veterintären införskaffades 10 liter härlig färg, rollers och penslar och nu ska det målas om i sovrummet. Har gått och grunnat i flera månader men först idag har inspirationen kommit så nu känns det jätte roligt att dra igång!! Färgen går i gammeldags puderton, svårt att beskriva men den är jätte fin så jag tror det blir toppen.

tisdag 1 september 2009

Det stora maskineriet....

Bild lånad från Coastal Home
Jösses vilken intensiv tid det är just nu!! Det är som att dra igång maskineriet till en stor fabrik när alla rutiner ska på plats, alla aktiviteter dras igång och samtidigt är man själv ohyggligt trött på mornarna när klockan ringer. Jag har jobbat 2 veckor men det känns som om vi varit igång en månad, minst!! Samtidigt vill man behålla sommaren så gott det går nu när vädret är så härligt. Vi försöker gå ut och äta lunch på uteserveringar på lunchen, det är härligt, sitter ute på kvällarna och äter middag, går ner till stranden och tar en glass på sen eftermiddagen.... Parallellt med allt annat ligger vi i förhandling med hantverkare för att dra igång med badrummet och det ser ut som om det är byggstart redan nästa vecka. Hoppsan, då blir det dags att bestämma kakel, klinkers och all badrumsinredning illa kvickt. Fast det kommer att bli fantastiskt lyxigt att få detta badrum på plats.