söndag 23 augusti 2009

Hall inspiration



Bilder lånade från House and gardens
Det blev ju bra tillslut ändå. Regnet slutade och solen tittade fram så både utflykt till svampskogen och en riktigt härlig båttur blev av. Det var en riktigt fin final på båtsommaren så nu spelar det ingen roll om det blev den sista turen. Nu är jag är riktigt nöjd, det har varit en bra båtsommar! Det känns även som om vi fått en bra start på hösten men koll på läget och inte en massa "måste fixa" grejer. Visst ska vi ha in hantverkare inom kort och starta med badrummet men ändå, det är under kontroll. Skönt för en gång skull!

lördag 22 augusti 2009

Regnet det bara öser ner...

Regnbild lånad från http://lustigkulle.wordpress.com/
Oj, vilket regn!! Det ser långvarigt ut så undrar om man har lust att sätta ut näsan utanför dörren idag? Det där med svampskogen och båten, hmmm..... Men man får väl anpassa sig, hittar väl någon låda som behöver röjas. Trevlig lördag!!

fredag 21 augusti 2009

Sovrumspyssel



Bilder från fina sovrum lånade från Country Living
Nu börjar allt så smått gå tillbaka till vardagen igen. Två av tre barn har börjat skolan, maken och jag har jobbat en hel vecka så snart är man tillbaka i "lunken" igen. Nu kommer utmaningen att få koll på alla nya scheman, tider för aktiviteter, hundvakten etc. Det är en riktigt utmaning och brukar ta flera veckor innan alla tider "sitter". Så nu njuter vi av helgen och lever tillbaka till semestertider utan måsten. Fast det vore roligt att komma ut i svampskogen igen och gärna en tur med båten. Blir det sista badet för i år i helgen?Jag tog ett idag och det var friskt! Trevlig helg på er alla!!

onsdag 19 augusti 2009

Bondens egen marknad

Idag läste jag i Coops MerSmak ett reportage om Bondens marknad som äger rum hela hösten runt om i Sverige. I Stockholm är det varje lördag på Katarina Bangata fram till mitten på oktober. Jag blir så arg på mig själv att jag inte kommer mig för att åka dit!! Jag är verkligen en förespråkare och efter artikeln idag inser jag att jag bara MÅSTE dit innan höstskörden är över. Som alternativ köper jag dock en kasse med lokalproducerade varor som säljs från ett lastbilsflak varannan fredag. Förutom att jag vet att det är mat med kvalitet är det också viktigt för den goda sakens skull. Man måste stötta de små producenterna!!

måndag 17 augusti 2009

Klädskåp

Bild lånad från Car meubler
PRECIS ett sådant här klädskåp vill jag ha i vårt sovrum. Vi har en ledig vägg och där skulle den stå fin, fint! Blir till att ge sig ut på Blocket och leta. Fast rätt otymplig och säkert tung att få hem....

söndag 16 augusti 2009

Sensommarblomster



Bilder lånade från härliga Zetas
Nu börjar det se trist ut i krukorna på altanen och man vet inte riktigt vad man ska investera i som känns meningsfullt nu så här sent på sommaren. Köpte 2 klassiska bollkryssantemum i vitt till en början med. Om inte Zetas vore så långt bort skulle jag gärna åka dit och botanisera lite men det känns jobbigt. Det är numera ont om fina handelsträdgårdar, det är trist. Man kanske skulle omskola sig till trädgårdsmästare själv och starta upp något :-) Eller, kan inte någon annan nappa på den idén....

fredag 14 augusti 2009

Augustikvällar


Bild lånad från Martha Stewart
Nu är det slut på egna bilder ett tag för igår slog åskan ner och nu fungerar inte vår stationära dator som jag tankar över minneskort från kameran på, typiskt!! Det var läskigt så det small, har nog aldrig varit med om maken, usch!! Det blev kort jobb-vecka med endast 2 dagar men det var en bra start! Nu är det helg igen, hoppas på fortsatta sommarkvällar så man kan sitta ute med tända lyktor i ljus... Trevlig helg på er alla!!

onsdag 12 augusti 2009

Vardagsrummet klart!!



Vår storstädning mynnande ut i att vi möblerade om i vardagsrummet och det blev såååå bra! Vilket lugn, vilken harmoni!! Jag har jobbat hårt med mina nya gardiner och är numera nästan kompis med Clara på HemTex som jag har haft mycket kontakt med de sista veckorna. Hon har hjälpt mig att beställa 18 meter takskena som jag och maken tillsammans monterade upp i taket. Jag har köpt 11 gardinlängder som tvättats, har fått nya gardinband, hängts upp och fållats, (phu vilket jobb!! ) men nu faller de hur snyggt som helst från taket längst hela långväggen med böj och en bra bit in på gavelväggen. Det ser ut som på hotell, riktigt tjusigt!! Så det var värt jobbet, helt klart!

tisdag 11 augusti 2009

Vi har varit på resa....

Det har varit väldigt tyst på bloggen men vi har varit på resa med hela familjen och efter att vi kom hem har det gått i ett... Vi har besökt Jämtland och det har varit så lyckat!! Vi har bl.a. klättrat NER för Åreskutan, vi har vandrat UPP till Blåhammaren och NER igen, vi har besökt kära släktingar i deras jätte fina släktgård och stuga i Norge och plockade massor av hjortron, fiskade röding och haft det allmänt bra. Sverige är verkligen fantastiskt!! Nu har jag en, enda ynka semesterdag kvar - sedan drar det igång igen men man kan verkligen inte klaga. Jag är ypperligt nöjd med denna sommar, den har varit helt fantastisk så nu är det bara att kavla upp armarna igen och komma tillbaka till vardagen. Det ska nog gå det med.