söndag 31 maj 2009

Badrumsgolv


Bild lånad från House Beautiful
Just nu går hjärnan för högvarv när det gäller inredningen till vårt nya badrum. Tänk om man skulle våga sig på ett rutigt badrumsgolv..... Här ser det jätte fint ut!

Premiärdopp


Just nu är jag en usel bloggare men jag är nog inte ensam om att vilja spendera den mesta tiden utomhus i detta fantastiska väder istället för att sitta framför datorn :-) Det här är en riktigt fest helg, jag och kära maken firade igår 17 årig bröllopsdag (sidenbröllop har jag förstått), en modig son tordes även ta första doppet i vad jag tycker iskallt vatten. Idag firas mors dag men frukost på sängen, en egen komponerad hyllningssång av lilla O (jo, det är faktiskt sant, han är otrolig), och nu ska vi iväg och titta på när samma gosse springer Mini-maran i sommarvärmen så det går liksom i ett. Å andra siden händer det inte så mycket varken på tomten eller i huset. Snickaren ska komma och reka inför sommarens kommande renoveringar men vi avbokade honom till helgen och låter honom komma i veckan istället. Så jag kommer helt enkelt tillbaka. Ut i sommarvärmen nu!!

söndag 24 maj 2009

Sommarcaféet invigt för i år




Nu är sommaren invigd med lunch på favoritcaféet vid båtbryggan och det känns bra! Sommaren är här!! Vissa saker måste man bara göra varenda år och ett besök här i maj är en fullträff. Gott var det också.

Skojig "trådstol"


Vilken skojig "trådstol", en sådan skulle jag vilja ha! Hittade den fina bilden på bloggen Camilla at home som hittar massor av inspirerande bilder till sin blogg. Idag skiner solen, äntligen!! Ha en trevlig söndag!!

lördag 23 maj 2009

Hemma fix


Idag öste regnet ner och lika bra var det för vi har haft massor att fixa med inomhus. Gästrummet har fått en passadblå fondvägg då den gamla var fläckig. Den håller fortfarande på att torka så färdigt resultat kommer i morgon. Vidare har vi satt upp spottar i vår nedre hall för att få in mer ljus och det blev toppen! Nedre hallen är numera ett "galleri" med alla de tavlor som jag inte hittat någon placering för och med det nya ljuset blev det riktigt bra. När ändå målarpenslarna var framme har jag målat några gamla ramar svarta. Jag gjorde om några kort till svartvitt och har skickat iväg dem för framkallning och förstorning och dessa ska få pryda väggen i trappen med de nymålade ramarna. Det blir nog bra. Och nu kommer solen också så vi tar nog fram grillen ikväll. Ha en härlig lördag!!

fredag 22 maj 2009

Un peu de francais...

Bilder lånade från Marie-Claire Maison
En dag ska jag ta makten över franskan! En bit på vägen är att läsa franska bloggar och tidningar på nätet så här kommer lite bilder från franska Marie-Claire. Jag lyckades faktiskt göra ett inredningstest också och resultatet ser ni här.

Votre profil :Votre maison insolite : une usine

Vous aimez les ambiances modernes et industrielles, vous n'avez pas peur des grandes surfaces, vous êtes prêt à vivre dans une Usine. Lofts, ateliers, boutiques, ancienne école et fabriques en tout genre vous conviendront à merveille. Maintenant que vous connaissez la maison insolite pour laquelle vous etes fait, plongez vous dans notre quide des habitations originales et tente l'expérience!

Vet inte om jag vill ha ett så här vintage badrum men bilderna är fina i alla fall.

torsdag 21 maj 2009

Gammaldags rosor...


Bild lånad från Svd Trädgård
Det här med gammaldags växter och speciellt rosor är väldigt inne just nu. På Plantagen hade de en hel avdelning med "gammeldags" växter och Tina Ahlin fyller hela sitt program med en trädgård med denna typ av växter. Jag måste vara otroligt påverkbar för nu har jag blivit helt förälskad i dessa rosor och även andra typer av "mormors" växter. Jag har redan lupiner, akeleja, pioner, kaprifol.... men "mycket vill ha mer" Såg fantastiska "pion-rosor" av gammal sort hos min favorit blomsterhandlare och nu har jag tänkt på dem hela veckan...

Vilken "soft" dag!!


Syrenerna är på god väg att slå ut...
Idag har det varit en riktigt härlig dag!! Vaknade redan vid 7 till en fantastisk, solig morgon. Hade huset helt för mig själv till frukost och tog ut hunden på en lång morgonpromenad med simtur (inte jag) - det gillade hon! Tog med mamma till Plantagen och införskaffade lite grönt till altanen. Tyckte att det såg lite tomt ut så nu har vi lite växter med röda toner i bladverket, tjusigt! Köpte även en fikonplanta - det blir spännande och se hur den tar sig! Gick en lååång, en timmes promenad på eftermiddagen med hela familjen och hamnade sedan på fika hemma hos mamma. Kvällen inleddes med bastubad med hårinpackning och nu står en väldigt improviserad fiskgratäng efter att ha tömt frysens innehåll av olika fisk och skaldjur i en stor mix i ugnen... Riktigt "soft" dag! Tänk att man är ledig i tre dagar till!!!

söndag 17 maj 2009

Båtsäsongen invigd!

Idag gick startskottet för årets båtsäsong och vilken härlig tur det var!! Lilla O har varit på hajk över natten och vi mötte upp deras 4 segelbåtar som var påväg tillbaka. Innan ankrade vi upp för en härligt lunch på det blå. Att maten alltid smakar så gott på sjön, underbart!! Nu hoppas jag på fint väder till nästa långhelg så att vi kan åka ut igen.

lördag 16 maj 2009

Äntligen!!

Äntligen har lilla O:s paprikapfrön grott och nu är förväntingarna skyhöga på att plantorna ska sätta fart och börja producera paprikor. Jag är skeptisk men jag ska göra vad jag kan. Fortsättning följer...

torsdag 14 maj 2009

Körsbärsblom



Oj, nu har jag dåligt samvete då jag helt har lagt bloggen åt sidan i massor av dagar och så har jag sett att jag haft trogna besökare varenda dag, sorry!! Förra helgen var fylld av besök av syster min och kusin så det fanns inte en minut över. Trädgårdsarbetet låg också nere men trädgården har skött sig helt själv och nu är den verkligen som allra, allra vackrast. Titta bara på körsbärsträdet!! Denna vecka har endast en arbetsdag kvar och sedan helg, kort vecka och låååång helg.... så nu finns det massor av trädgårdstid igen. Jag och kära maken går och funderar på att det borde vara helt rätt läge (med tanke på låga räntor, rotavdrag och bra förhandlingsläge hos hantverkare) att faktiskt dra igång med badrummet till sommaren. Otroligt!!! Nu blev det helt plötsligt full fart men först har vi några andra små projekt som måste till: elektrikern behöver en hel dag för en lång "att-göra-lista", en bastudörr ska bytas ut till en ny i glas, vi har ett stor fönster i garaget som ska monteras i matsalen så att vi får ett helt glasparti i vinkel mot viken, alla innerdörrar i nedre plan ska bytas ut.... Ja, lite småfix helt enkelt :-) Sen... då är det dags för projekt badrum!!

söndag 3 maj 2009

Trött men lycklig

Ordning på torpet - nu har trädgårdshuset får en "att göra-lista" också.
Fröna ligger i jorden i de första krukorna
Rodedendron börjar blomma en efter en
Körsbärsträden är nära, nära att slå ut....
Valborgshelgen är till enda och trött och väldigt jordig om händerna tar jag mig nu en välförtjänt ledig söndagkväll. Så mycket som har hänt på ett par dagar! Körsbärsträden är så, så nära att slå ut nu så det sker säkerligen i veckan. Alla plantor är gödslade både med ko- och hönsgödsel. Kanske lite överdrivet men vi köpte färdiggödslad jord och tog hem på släp så det fick bli så. Potatisen Maria ligger i jorden, barnens gamla sandlåda är fylld med jord och här ska planteras mangold och sallad. Alla fröpåsar är sådda i små krukor så nu måste de in och ut för att inte frysa om nätterna. Tack och adjö - i morgon är det måndag igen.

Loppis

Vi bor på en riktigt trevlig gata med entusiastiska grannar och igår arrangerade några loppis på gatan vilket innebar att alla ställde ut bord på sin egen tomt och skyltar sattes upp på stora vägen för att locka in besökare och det funkade riktigt bra! Trevligast var dock att grannarna gick runt och köpte grejer av varandra och själv kom jag hem med jätte fina salt- och pepparkar från en granne och en fint slipad glasflaska från en annan. Barnen sålde barnböcker och pussel och fick ett tillskott till månadspengen. Kul initiativ!

fredag 1 maj 2009

Det växer så det knakar...





Man blir alldeles lycklig när det plötsligt dyker upp små efterlängtade växter lite här och där i trädgården och FORT går det. Allt detta har kommit under veckan som gått. Ormögat har spritt sig över flera kvadratmeter. Pärlhyacinterna står i stora grupper tillsammans med små minipåskliljor. Riktigt glad är jag över mina vilda vitsippor som har tagit plats i rabatten. Lite fusk är det för jag hittade en leverantör som säljer frön på vilda blommor så jag köpte några påsar och det funkar faktiskt! "Blåsippan" är också inplanterad men jag tycker det är fint med även "vilda" växter i trädgården, speciellt eftersom vi har så mycket naturtomt.

Vårsådd


Att det ska vara så lockande varje år att stå där vid fröpåsarna och drömma sig bort till ett prunknande trädgårdsland eller en hav av blommor att man varende år kommer hem med mängder av fröer som i allafall inte hos mig brukar bli mer än några små gröna strån!! Men... skam den som ger sig, here we go again... I år ska det bli skärbönor, zuchini, paprika, pumpor, majs och mängder av blommor: sommaraster, röda solrosor, svarta blåklint.... Jo, jo ambitionen finns så det är bara att hoppas på det bästa.