måndag 30 mars 2009

Vårstädning i trädgården





Bilder lånade från Zetas trädgård
Nu går det inte hejda sig längre, nu måste jag ut i trädgården! Igår rensades alla torra gamla växter bort, det plockades upp kvistar från höstens stormar och jag kämpade med att få ut gammal jord ur krukorna som det fortfarande var tjäle i. De allra första krukorna fylldes med påskliljor som jag hoppas stå i blom till påsk. Men trots att det bara är gröna blad med knoppar så känns det riktigt, riktigt bra. Nu är det definitivt nära tills de första små krokusarna kommer att dyka upp i jorden. Njut så länge av bilder från Zetas trädgård.

söndag 29 mars 2009

Laxburgare med fruktsalsa och lime aioli

Hade en härlig tjejdag igår med avslutande middag. Under matdiskussioner visade sig att kära HL glömt bort sin jätte goda middagsrätt som numera är en av mina paradrätter så varsågod kära HL, här får du den tillbaka och ni andra, pröva, jätte gott!! Mixa laxfärs med färska örtkryddor till fiskfärs, forma till biffar och stek som vanligt till fiskburgar. Blanda ihop en sallad av tärnade färska orientaliska frukter (mango, papaya, melon, kiwi etc.) och blanda med sweet chili eller ännu hellre med banana ketchup (tror jag att det heter), salta och peppra. Gör en aioli på traditionellt sätt men blanda förutom vitlök i limesaft och rivet limeskal. Servera med ris, gärna formad i en kopp. Mums!!

lördag 28 mars 2009

En dag utan måsten!!





Bilder lånade från SIA
Vaknade upp i morse utan en massa krav på att jag måste läsa x antal kurslitteratur sidor. Jag tentade i torsdags och det gick bra tror jag. Först nu känner jag vilka krav jag haft på mig själv de sista 8 veckorna och vad skööönt det är att vakna upp en lördag utan några som helst måsten. Idag ska jag ta mig tid och gå på vårsalongen på Liljevalch, något som jag varje år tänkt men aldrig tagit mig tid för. Det ligger på var och ens ansvar att "make it happen" och nu ska det ske. Hoppade av någon anledning in på SIA:s hemsida och blev förvånad då i alla fall jag har förknippat SIA med främst ljus och servetter (!!) Titta vilka härliga miljöer de visar upp. Ha en härlig helg!!

onsdag 25 mars 2009

Ralph Lauren Home





Hittade dessa bilder från Ralph Lauren home, och är det inte vackert!! Titta in på deras hemsida och fortsätt att inspireras. De här miljöerna får mig fullkomligt att smälta!!

tisdag 24 mars 2009

Skärgårdskök



Nu får jag väl sansa mig men parallellt med badrumsdrömmarna går tankarna till ännu längre fram i tiden när vi ska sätta igång med vårt kök. Av ekonomiska skäl har vi fixat det kosmetiska i köket, d.v.s. sparat alla gamla köksstommar, har spårat luckorna, målat dem vita och bytt handtag. Helt ok vid en första anblick men det är svårstädat, stommarna invändigt känns gamla, färgen flagnar här och där så visst suktar man efter nytt och fräscht. Såg detta charmiga kök från Tibro. Det gillade jag.

måndag 23 mars 2009

Inför påsken

Bild lånad från Affari.nu
Här kommer mer inspiration från affari.nu. Vilket härligt påskbord!! Skulle också vilja ha en trådkorg med ris... Påsken brukar vara över i ett nafs så jag brukar inte bry mig om att pynta så mycket men mitt påskbord vill jag ha så här!

lördag 21 mars 2009

Ny upptäckt...

Det otroliga med nätet är att man ständigt dyker på nya upptäcker... titta på den här härliga leverantören: affari med underbara miljöer. Här skulle jag shoppa om jag hade en egen butik.

fredag 20 mars 2009

Vårdagjämning

Hörde precis på nyheterna att det är vårdagjämning idag!! Ett riktigt bevis att våren är här. NJUUUUT... efter denna extremt långa vinter.

Trädgårdsinspiration



Bilder lånade från: houseandgardens.com
Kanske är det den stundanden trädgårdsmässan som har satt igång min tankeverksamhet och längtan efter att fixa och ordna i trädgården, vem vet! Visst ska man glädja sig åt den närliggande våren, men visst känns det härligt att ha visionen sommaren framför sig. Ha en riktigt härlig helg!! Själv står jag i en hockeyhall och lagar mat hela helgen. Vad gör man inte för sina härliga barn...

onsdag 18 mars 2009

Utgångsläge!!!


Kära TM sa idag - kan man inte få se lite bilder från ditt hem också?? Jo, det kanske är dags så med tanke på gårdagens inspirationsbilder på badrum så börjar jag med utgångsläget till vårt framtida badrum... Kan man ens föreställa sig hur det kommer att bli? Jag har tänkt att den lilla "nischen" blir plats för toalettstol - lite privat sådär. Badkar med fötter kommer framför fönstret.

måndag 16 mars 2009

Dags för badrumsinspiration igen...




Bilder lånade från: www.housetohome.co.uk
Jag fortsätter att drömma om vårt framtida badrum som nu i lågkonjunktur känns hejdlöst långt borta.... När jag tentat ska jag sätta igång med lite projekt igen men badrummet står som sagt långt ner på listan. Jag har lite idéer om att sätta upp en lång gardinskena i taket i vardagsrummet hela långsidan med böj runt hörnan och halva kortsidan och köpa skira gardiner som då kommer att falla från golv till tak. Eftersom vi har många fönster utmed långsidan tror jag det skulle bli jätte fint med mängder av böljande gardinlängder... svårt att förklara och det blir rätt mycket att sy men det är här mina tankar just nu befinner sig.

söndag 15 mars 2009

En försmak av påsk


Bilder lånade från allas vår kära Martha Stewart
Igår var jag på besök hos min absoluta favorit bland alla blomsteraffärer! Det är en butik som är lika mycket ateljé som blomsteraffär då de gör de allra finaste blomsterdekorationer, oftast blandat med antika inslag te.x. en plantering mitt i en gammal stol :-) De ska vara med på den stora Trädgårdsmässan om två helger och då ska jag passa på och ta lite kort från deras monter och visa mer. Hur som helst så slog det mig att det inte är så långt till påsk nu. Påsken är min abolsuta favorithögtid då det är en klar markering att våren är på väg. Nåja, nu minns jag visst förra året då jag stod i Köpenhamn på påskafton i ett ymnigt snöfall men i alla fall.... Dessutom älskar jag påskmat!! Finns det något godare än lamm, lax, sparris, goda äggrätter.....

fredag 13 mars 2009

Dröm dig bort...


Bild lånad från countryliving.com
Hej alla! Jag har inte haft möjlighet att blogga alls denna vecka då det är lite mycket just nu. Jag läser bl.a. en distanskurs på universitetet som tar VÄLDIGT mycket tid men jag vet en som är glad att det är lite lugn och ro i huset :-) Numera sitter jag mest helt still i soffan och läser och läser, sida upp och sida ner, timme ut och timme in - istället för att stå och vingla på en stege med en färgburk i handen. Nu börjar man faktiskt att längta lite efter sommaren... Jag har blivit så grymt ekologisk under denna vinter så nu vill jag faktiskt ha riktiga odlingar i trädgården i sommar. Ska pröva potatisland bakom garaget tror jag...

måndag 9 mars 2009

Uppfräschning på fönsterbrädan

Bild lånad från Zandvoort.se
Det börjar verkligen bli dags att ta tag i blommorna i våra fönster som nästan håller på och sprängas i sina krukor. Det är verkligen tid för omplantering och så fort det blir lite varmare ska allt ut i trädgårdshuset för att skötas om. Skulle gärna dekorera mina fönsterbrädor så här stiligt med matchande krukor och ljusstakar. Är det svarta fönsterbrädor också... läckert!!

fredag 6 mars 2009

Mitt trädgårdshus


Efter alla "måste" renoveringar där vi helt enkelt inte stod ut med ursprunget fick jag äntligen möjlighet till att bygga mitt "lyxiga", inte helt nödvändiga men ändå så uppskattat trädgårdshus. Här har jag samlat allt pyssel tillhörande trädgården och brukar stå här inne och gör mina julkransar, planterar blomstergrupper och krukor, byter jord till krukväxterna etc. Här ska kreativiteten få flöda och nåde den som släpar in en ful gräsklippare eller annat skräp i mitt lilla hus :-) Det är lisa för själen att stå här inne och dessutom väldigt praktiskt att ha allt samlat på ett och samma ställe. På golvet har jag á la Ernst lagt tumlad gatstenar löst direkt på golvet vilket gör det väldigt lättstädat med sopkvasten också.

torsdag 5 mars 2009

En pedants önskedröm!!


Bilder lånade från: Martha Stewart
Ordning och reda är balsam för själen - i alla fall vad det gäller mig! En sådant här badrumsskåp är utopi i vårt hus, hur skulle det vara möjligt?? Men sprider det sig inte att lugn över er också att få se hur det skulle kunna se ut? Det blir t.o.m. lättare att andas eller.... ;-) Nu är det snart helg igen! Ha en härlig torsdagskväll. Inom kort ska jag återgå till historien kring vår renovering. Näst på tur är nog trädgårdshuset.

onsdag 4 mars 2009

Web butik för lyktor med mera....


Jag hittade tips på en web-butik som har specialiserat sig på lyktor och dekorationer för fina dukningar. Titta in på chaihome så hittar ni mer. Alltid kul med tips på nya, fina bordsdekorationer och så tycker jag det är kul att stötta egen företagare!! De kan behöva all hjälp de kan få.

tisdag 3 mars 2009

Fint porslin från Indiska



Igår hade jag "all-time-high" här på bloggen, kul!! Undrar vilka ni är som läser det jag skriver? Nu blir man ännu mer motiverad av att hålla bloggen uppdaterad. Jag tycker att det är trevligt att äta på fint porslin även i vardagen men med en massa disk som åker in och ut i diskmaskinen är det bra om det går att hitta porslin som inte ligger på samma prisnivå som t.ex. Matteus. Indiska har jätte fint porslin till bra priser och då kan man köpa mycket istället.

måndag 2 mars 2009

Man kan väl ändra sig...

Bild från hus&hem
Det är tur att man har energi, det behövs då jag kan reta mig till vansinne om något val blir fel eller om man rätt och slätt ändrar sig. Just nu går mina tankar på att måla om vårt sovrum som inte riktigt blev som jag tänkt mig, det gick lite väl fort vid färgvalet.... Typiskt! Anledningen var att jag köpte väldigt fina gardiner som jag i sig gillar men som inte matchade fondväggen som då fanns i sovrummet. Tänkte först måla om fondväggen (vilket hade varit smart idag) men istället målade jag om hela sovrummet i samma färg som gardinerna och visst blev det enhetligt men, nja.... jag skulle nog hellre se sovrummet i en brunaktig ton... Såg dessutom denna bild i Hus&Hem och då satte tankarna ännu mera fart. Jag får suga lite på den karamellen....

söndag 1 mars 2009

En ny bastu upplevelse


Vi är en riktig bastufamilj!! Om det beror det på mina finska gener vet jag inte men finns det något härligare än en äkta vedbastu intill en sjö som man kan svalka sig i... Det är livsnjutning! Igår hände det en liten olycka i vår lilla bastu då sonen tappade en grej till lampan så att vi blev utan lyse. Tände då istället ljus i en lykta vilket gjorde bastubadandet till en helt ny upplevelse, vilket lyft!! Nu ska jag sätta in en ljuslykta permanent - det är en självklarhet.