lördag 28 februari 2009

Vackra hus



Inte för att vi letar efter nytt hus men jag tycker att det är oerhört roligt att titta på husannonser och på nya hus från husleverantörer. Dessa är från Villa Nordic som jag tycker har oerhört charmiga hus. Nu måste jag ut i det fina vädret, NU!!

fredag 27 februari 2009

Hipp, hipp, hurra!

Idag firar vi födelsedag i Huset på höjden! Den här tårtan från Martha ser smaskigt ut men jag ska försöka att ge mig på en egen citronfromagetårta istället, det blir utmanande! Till kvällen blir det middag för familj och släkt så jag ser fram emot en riktigt trevlig dag! Ha det bra!!

torsdag 26 februari 2009

Helg igen!!




Bild lånad från www.homesandgardens.com
Det blir ett litet kort sportlov för mig med för i morgon ska jag vara ledig då det är det en alldeles speciell dag.... Njut av några härliga inredningar från tidningen Homes and gardens, stiligt!!

onsdag 25 februari 2009

Inspiration från Lexington




Lite inspiration från Lexington är alltid rätt!! Att de lyckas få till den rätta känslan i sina bilder, duktiga är de!! Här är bilder från vårkollektionen, läs mer på Lexington.com

tisdag 24 februari 2009

Fina tidningsställ från Par Courrier


Titta så fint det blev med de fina tidningsställen från web-shoppen Par Courrier. De blev jätte bra mot den liggande spontväggen, är riktigt nöjd!!

söndag 22 februari 2009

Sportlov & vinter!!!



När var det en så här riktig vinter när det var sportlov sist? Kanske har man kort minne men jag kan bara erindra mig om regniga sportlov så långt jag kan komma ihåg så det här är helt fantastiskt! Och gårdagen!! Vilken dag!! Solen sken och värmde, isarna låg tjocka och det var helt ljuvligt. Jag och äldsta sonen gick rakt över isen och gick i land där vi aldrig varit tidigare och hittade ett jätte mysigt område och eftersom man kund följa fotspåren i snön kunde vi följa en slinga och kom hem tillslut. Idag yr snön om husknuten men det är väl precis som det ska vara - ordningen är återställd!!

fredag 20 februari 2009

Vintips

Jag fick tips på jobbet om ett jätte gott vin, Gnarly Head och på Systemet sa de att det var ett synnerligen bra tips så det här ser jag fram emot att få smaka. Det får följa med på middagen till väninnorna ikväll. Hoppas ni får en trevlig fredagskväll!!

torsdag 19 februari 2009

Vardagsrum i harmoni




Bilder lånade från housetohome.uk
Jag faller så gott som alltid för lugna, harmoniska rum som känns inbjudande för en lugn stund framför elden eller med en god bok. Här är min typ av rum, bilder från engelska tidningar. Jag skulle kunna tänka mig att bo i alla dessa rum.

onsdag 18 februari 2009

I love it!!

Bild lånad från Martha Stewart
Jag är fullkomligt såld på gamla amerikanska hus med stor veranda.... Kan tänka mig att det en sommardag är olidligt varm där det här huset står och att man därför måste söka skydd på verandan. Säkert finns det en "bänk-gunga" eller några gungstolar stående på verandan också... Lite kontrast till 6 grader kallt och ishalka som vi har det idag!

tisdag 17 februari 2009

Mer trädgårdslängtan




Bild lånad från: jennys frön och sånt
Nu riktigt kliar det i fingrarna att få beställa nya lökar. Jag har tröttnat på fröer förutom möjligen squasch och pumpa. Det där pillandet med en massa små krukor som står över allt och plantor som ska härdas innan de planteras ut har jag gett upp men däremot att sätta nya lökar är fantastiskt roligt. Förra året satsade jag på allium och det kom upp magnifika plantor. I år funderar jag kanske på något av dessa på grund de dramatiska färgerna.

måndag 16 februari 2009

Zetas trädgård i ny skepnad



Bilder lånade från www.zetas.se
Nu börjar man riktigt längta efter att sätta spaden i jorden igen. Zetas trädgård utanför Stockholm slår upp dörrarna igen till våren efter en lång ombyggnad under vinterhalvåret. Det var jätte fint där förut, nu är förväntningarna enorma på hur det ska se ut nu. Härute där jag bor är det brist på fina handelsträdgårdar. De få som fanns när vi flyttade hit har genom åren slagit igen. En del på grund av att jättar så som Plantagen har tagit över och det är riktigt synd. Jag önskar att något duktigt, driven person skulle göra ett försök igen - jag skulle definitivt vara lojal den handelsträdgård som vågar!!

söndag 15 februari 2009

Fruktbröd

Igår bakade jag ett nyttigt och jätte gott bröd som jag hittade i senaste ICA buffé. Originalreceptet är: 4 dl dinkel/vetemjöl, 1 dl bovetemjöl, 2 dl havregryn, 1 dl linfrön, 1 dl solrosfrön, 1 dl pumpakärnor, 2 tsk bikarbonat, 2 tsk salt, 1 äpple skuret i små tärningar, 1 dl torkade aprikoser klippta i små bitar, 1/2 dl honung & 4, 5 dl naturell yogurt. Häll i smord & bröad brödform och grädda i 1 timme i 175 grader. MUMS! Jag tror att det är ett bröd som man kan variera med lite vad man har hemma, jag hade inga pumpakärnor eller linfrö men lade istället till katrinplommon och lite nötter, det gick jätte bra det också. Idag ska vi ut på isen igen med en kaffetermos. Solen försvann väldigt snabbt igår men idag ser det hoppfullt ut. Ha en härlig söndag!!!

lördag 14 februari 2009

Happy Valentines day!!

Bild: Martha Stewart
Idag firar vi Alla hjärtans dag och tänker på alla nära och kära. Hos oss startade dagen med stekta frukostägg i hjärtform (knäck äggen i pepparkaksformar). Man behöver inte göra så mycket för att förgylla dagen, små saker kan uppskattas lika mycket som stora. Solen håller på att gå upp och det ser att bli en riktigt fin dag.
Ha en härlig lördag!


fredag 13 februari 2009

Taklyftet forts. - inredning

Utsikt från hallen/tv-rum
Utsikt från master bedroom
Under 2004 arbetade vi med att inreda övervåningen. Vi ritade rumsfördelning direkt på golvet och fick hjälp av hantverkare att resa innerväggar och tak. Den sommaren arbetade vi med ett evigt spacklande, slipande och vitmålning av tak och väggar. Golvet är breda furu tiljor som vi såpade med vit pigment och det blev riktigt bra. I efterhand skulle jag gärna ha detta golv i hela huset. På detta plan finns ett "master bedroom" med "walk-in-closet", ett barnrum, ett gästrum/kontor, en inredningsbar hall och ett framtida badrum. Vårt sovrum har en fransk balkong med ett handgjort räcke beställt direkt från smed.

torsdag 12 februari 2009

Snygg & gosig bäddning

Bild lånad från Gant
Jag fullkomligt älskar att gå och lägga mig på kvällen! Är ingen nattuggla och när jag går och lägger mig är jag riktigt trött. Då vill i alla fall jag krypa ner i härliga påslakan och med massor av kuddar i sängen som man kan bulla upp så att man kan ligga och läsa en stund. Det här tycker jag är en fin bäddning för barn eller tonåring, riktigt fint!

onsdag 11 februari 2009

Kommer det någonsin att ske??

Bild lånad från villa nordic
Vi har två riktigt dyra projekt kvar på "att göra listan" och ett är badrummet högst upp. Idag är det ett skräprum med halvfulla målarburkar och arbetsredskap så det är svårt att föreställa sig hur det skulle kunna att se ut. Vi har tänkt oss ett ljust, "gammaldags" badrum - gärna med "rums känsla" och ett badkar med tassar. Det ska stå vid det stora fönstret så att man kan ligga där och titta på stjärnorna.... En dag ska det bli av men tills dess får man samla på inspirationsbilder.

tisdag 10 februari 2009

Ljuset är tillbaka!!

Idag kändes det som om jag kom hem en hel timme tidigare eftersom det helt plötsligt fortfarande var dagsljus när jag kom hem. Ett steg i helt rätt riktning!! Man blir lika förvånad varje år när ljuset plötsligt återvänder efter att ha gått runt i ett grått eller nattsvart töcken dag ut och dag in. Ljuvligt!!

måndag 9 februari 2009

Vitt, vitt, vitt....



Bilder lånade från www.slettvoll.se
Visst är det tjusigt med helvita vardagsrum men det skulle aldrig fungera hos oss. Är det verkligen någon familj som lyckas behålla vita soffor vita?? Hos oss är de vita linnegardinerna helt grå efter en vinter med daglig eldning i kaminen. Jag kan bara föreställa mig hur en vit matta och soffor som här skulle se ut. Men fint är det att titta på.

söndag 8 februari 2009

Toile de Jouy


Det bästa som finns är stor förändring till minimal penning. Mitt "nya" gästrum är förvandlat till till franskt sovrum "à la campagne" med härligt toile de jouy mönster som jag hittade i en rea-hörna för 150 kronor!! Jag gjorde en sänggavel genom att klä en spånskiva (som jag faktiskt hade i garaget) med en stor frottéhandduk, sydde ett fodral av tyget och drog över skivan och fäste med häftpistol för att tyget skulle sitta tight. Fick sedan användning av en massa kuddar som fanns till övers och sydde fodral av återstående tyg samt ett tyg som jag haft som trädgårdsduk. Här kommer mormor att sova gott när hon är på besök. Mer inspiration nedan med toile mönster:
Bild lånad från www.homeneeds.co.uk
Bild lånad från www.linternaute.com

Bild lånad från www.scottsofstow.co.uk

fredag 6 februari 2009

Med hopp om våren


Det är dags att klippa äppelträden nu så passa på att ta in lite kvistar så får ni snabbt in våren. Det här är körsbärsblom - fantastiskt! Härligt med helg igen! Själv ska jag ägna mig åt "projekt gästrummet" som ska få en säng i fransk country stil. Var kommer alla idéer ifrån? Trevlig helg till er alla!!

onsdag 4 februari 2009

Ännu en trevlig möbelbutik


Bilder lånade från Slettvolls hemsida
Länna möbler har länge marknadsfört Slettvolls fina möbler men nu har de öppnat egen butik på Regeringsgatan i Stockholm. Fick veta alldeles nyligen att det är ett norskt märke, kul med inslag från våra grannländer! De har verkligen jätte fina möbler.