onsdag 31 december 2008

GOTT NYTT ÅR!!


Önskar alla nära och kära samt alla bloggläsare ett riktigt GOTT NYTT ÅR!! Vi ska fira in det nya året på 23:e våningen på ett av nordens största hotell så det blir nog magnefikt. Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig kväll.

tisdag 30 december 2008

Nyårsönskningar

Sista dagen på det gamla året, ett riktigt bra och trevligt år för vår familj tycker jag (även om det det varit mycket oroligt i omvärlden). I vår familj har vi de senaste åren skrivit önskningar inför det nya året på varsin lapp och tejpat fast dem på en fyrverkeriraket. Sedan har vi skjutit upp en raket i taget och tittat på när allas önskningar farit upp i luften. I år tror jag att vi ska lägga till att även skriva ner någonting som man är glad för som hände under det gamla året...

måndag 29 december 2008

Vi börjar se resultat!

Oj, vad bra det blir! Vi fortsätter med att fixa i store brors rum och nu är alla möbler målade och idag ska vi köpa färg till väggarna. Vi lämnade tanken med blå ton utan det blir färgen lovika som matchar den fina, lyxiga fondtapeten från Ralph Laurent utmärkt. Vi har rensat ut en hel del också, barnböcker har flyttat upp till lilla O:s bokhylla, lådor har tömts. Dessutom ska vi samla alla tavlor och bilder i en gruppering så jag har målat alla ramarna svarta för att få en harmoni. Vi är så nöjda!!

söndag 28 december 2008

Fånga dagen!

De sista dagarna har varit riktigt fina med några minusgrader, frost och till och med några solglimtar mitt på dagen. Det gäller att passa på att fånga ljuset nu när man är ledig. Rekommenderar alla att packa en ryggsäck med varm saft, choklad, kaffe och överblivna lussebullar och ge er ut! Då kan i alla fall jag med gott samvete, frisk luft i lungorna och lite frusen krypa ner under filten framför öppna spisen igen.

lördag 27 december 2008

Färgsättning

Det är svårt att göra allt rätt på en gång när man jobbar med ett stort husprojekt och något som varit jätte svårt och som har gått fel flera gånger är färgval. Jag har lärt mig att det är större sannolikhet att det blir bra om man håller sig till de framtagna färger som finns hos de stora färgleverantörerna istället för att själv välja ur färgkartan som är tjock som ett lexikon. Det finns otroligt mycket fina färger som duktiga yrkesmänniskor har tagit fram och med fantastiska fantasifulla namn, smaka bara på: dagsmeja, bris, månsten, sommarregn, sandsten, mussla, oändlighet.... Vem blir inte inspirerad av detta? Idag ska vi fortsätta med att fixa i store tonårs sonens rum som inte hann bli klart innan jul. Det lutar åt väggfärgen syre eller dagg, vi får se.

fredag 26 december 2008

För att återgå till historien - ytterligare en entré


Efter att vi flyttat in i vårt hus utökades familjen och snabbt var vi två vuxna, tre barn, en hund och två katter som skulle använda en minimal hall på mellan-planet. Det säger sig själv, det var omöjligt att hålla ordning på minst 15 par skor, lika många jackor, mössor, vantar, skridskor, hundkoppel och dessutom drogs det in mängder av smuts i huset då man i princip klev rakt in i vardagsrummet. Plötsligt poppade en ny idé upp om att vi kunde offra ett av sovrummen på nedre botten och göra om det rummet till ny entré. På köpet fick vi ett helt rum där alla har en egen garderob samt att ena väggen fick liggande råspont och krokar längst hela väggen. Den väggen satte jag och kära maken upp själva, vi är riktigt stolta! Då övriga väggar är målade i färgen"cappuccino" så blandade jag ut en del av denna färg med vatten och laserade sponten så att den gick i ton, vilket blev jätte bra! Riktigt praktiskt blev vår nya entré och nu stannar dessutom den mesta smutsen kvar i rummet så att man lätt kan sopa upp grus och lera på ett och samma ställe.

torsdag 25 december 2008

God Fortsättning

Hoppas att alla hade en trevlig julafton igår och önskar er alla en god fortsättning. Själva vaknade vi äntligen upp till frost utanför fönstret och vi ska ut på en riktigt långpromenad innan vi återgår till myset framför den öppna spisen.

tisdag 23 december 2008

Ledig!!



Äntligen julledighet! Det var en härlig känsla att logga ut telefon och skriva autosvar på mailen och meddela ledighet fram till den 7 januari, och dit är det långt!! Nu ska jag verkligen koppla av över julen, umgås och äta massor av god mat . Sedan, i mellandagarna ska jag ta tag i målarpenslarna igen och det ser jag också fram emot. Nu är skinkan i ugnen, julpapper och lack ligger framme för kvällens paketinslagning och uppe-sittar-kväll och granen är klädd. Nu ska jag bara komma ihåg att fylla julstrumporna innan jag går och lägger mig ikväll.

måndag 22 december 2008

Två nyfunna vänner


Är det inte härligt när även djuren finner nya vänner. I helgen hos familjen Z fann dessa två fyrbenta vänner varandra. De hade så roligt hela helgen, det ser man riktigt på bilden!

Dan före dan före dan...


Jag fick en tidig julklapp från min mamma, hennes gamla ostkupa som jag tänker använda som litet växthus på sikt. Tills dess får mina silvriga julkulor fungera som prydnad. Den här julen har jag full koll på läget och julstressen har aldrig infunnit sig. Klapparna är så när som klara, den mesta av julmaten är inhandlad, sillen är i år köpt hos andra som kan göra det bättre än jag, laxen är köpt gravad och ska bara piffas till med egna kryddor. I år satsar vi på en riktigt vilosam jul utan en massa krav och det känns hääärligt!

söndag 21 december 2008

Jakten på en fin gran


Tack vare att våra kära vänner familjen Z bor på landet och äger egen mark har vi i år kunnat gå ut i skogen och leta upp vår egen gran. Med alla barn och hundar i en vagn efter 4-hjuling for vi långt ut i skogen och startade jakten vilket gick riktigt fort. Båda familjerna tog snabbt beslut om den bästa granen! Tack snälla familjen Z för denna trevliga upplevelse! Familjen Z är en stor inspirationskälla för oss då de fått oss att inse att ingenting är omöjligt och att man måste våga för att vinna.

lördag 20 december 2008

Födelsedagsfest

Igår hade vi fest i huset då tolv 8-åringar åt pizza, löste kluriga gåtor från "Kapten Baklänges" och åt glass med isfacklor. Jag tror de båda födelsedagsbarnen blev riktigt nöjda med sin fest.

måndag 15 december 2008

En äkta gärsgård

Sen vi fick upp gärsgården har jag börjat tro på Feng Shui för aldrig hade jag trott att det skulle kännas så stor skillnad. Att få "väggar" runt trädgården skapade en känsla av ombonad och enligt Feng Shui tron är det energin som stannar kvar. Då vi har en kuperade trädgårdstomt med höjdskillnader var det svårt med ett traditionellt staket så vi enades om gärsgård vilket blev väldigt bra. Nu löper gärdesgården över stock och sten på ett naturligt sätt och smälter bra in i naturen. Vi hittade en jätte duktig dalkarl på trädgårdsmässan som satte upp vår gärsgård och han samlade gatans alla barn runt omkring sig när han utförde sitt genuina hantverk.

onsdag 10 december 2008

Sänggavel i country stil

I helgen tog jag fram sticksågen och snickrade ihop en sänggavel till tonårs sonens säng. Den ser nog bättre ut i verkligheten än på bilden tyvärr. Inspirationen kommer från en bild som jag såg i någon tidning. Sonen blev nöjd och det blev läckert med de svarta bokhyllorna till.

tisdag 9 december 2008

Mys sockor


Jag fullkomligt bor i dessa flätstickade raggsockor med tofsar som jag köpte hos Vita Hem, en av mina favoritbutiker. Ha en härlig tisdagskväll!!

måndag 8 december 2008

Uppfräschning av tonårsrum



I helgen har färgpenslarna åkt fram igen. Vi har verkligen blivit hejare på att måla sedan vi flyttade in och efter att ha målat tak, väggar, fönser, lister i oändlighet så är det "a piece of cake" att måla över några möbler till de stora killarnas tonårsrum. Jag köpte svart färg och har målat gamla Billybokhyllor och ett nyinskaffat skrivbord som vi köpte på Blocket förra helgen. Det blev riktigt stilrent och snyggt. Till skrivbordet funderar jag på att beställa en glasskiva hos glasmästaren så blir ytan tåligare. Ställde mig även i garaget och snickrade men det återkommer jag till senare.

söndag 7 december 2008

Årets julkrans

Det är härligt med naturtomt och att kunna gå ut på tomten och hämta granris och annan dekoration för att göra årets julkrans. Nu är dem på plats och vi är ett steg närmare julen. Ha en härlig 2:a advent!

lördag 6 december 2008

Öppna spisen på plats

Det är inne med auktioner nu och det är kul för man kan verkligen fynda. Vi lade ett bud på vår kamin hos en inredningstidning och vann! Vi blev jätte nöjda för det var precis den kaminen vi ville ha och kaminen har gett oss både hög mysfaktor och mycket lägre elräkningar, helt klart! Bakom kaminen syns vår fondvägg i liggande panel som vi målade med v-slip. Vi lade en 5-krona mellan plankorna för att förtydliga och det tycker vi blev bra.

fredag 5 december 2008

En ny entré

Den ursprungliga entrén var tidigare en lerig stig och med en tråkig trapp i betong. Vi tog bort hela trappen, gjorde en grusgång från garageplanen fram till dörren och byggde en helt ny trapp med samma staket som på altanen. Vår duktiga snickare handsågade varje ribba utifrån ett eget mönster så vi kan nog säga att vårt räcke är ganska unikt. Ytterdörren är vår gamla originaldörr som målades högblank svart med inspirationen från engelska ytterdörrar som ofta är målade i högblank färg. Grusgången blev både praktisk, trevlig och ytterst prisvärd!

torsdag 4 december 2008

Historien fortsätter.... garageuppfarten


Tack för inläggen som jag fått, jätte roligt att någon läser!!! Det har inte funnits tid denna vecka att göra några inlägg då kvällarna varit upptagna med lilla O:s köruppträdande två kvällar och en trevlig biokväll tillsammans med kära väninnan S.

Historien med vår renovering har nu kommit till uppfarten från vår garageplan som var fullkomligt omöjlig att ta sig upp för vintertid i halkan. Vi anlitade en trädgårdsarkitekt som ritade en lösning på hur vi skulle höja upp garageplanen på en platå för att på så sätt flacka ut backen upp mot vägen. Samtidigt fick trädgårdsarkitekten ta sig an vår naturtomt och skapa olika trädgårdsrum. Det var en väldigt ambitiös yrkeskvinna som ritade trädgården ner på detaljnivå och lämnade en växtlista som var hur lång som helst. I efterhand var det en lite onödig kostnad. För oss hade räckt att få en övergripande plan för vi har inte utnyttjat växlistan nästan någonting men vem vet, kanska tar vi fram den i framtiden igen.